Factoring

Wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen

Bij traditionele factoring wordt de debiteurenportefeuille overgenomen door een externe financier/factormaatschappij waardoor u vaak een ruimere financiering(maximaal 90%) van uw debiteurenportefeuille kunt verkrijgen (tegenover maximaal 70% bij banken).

Bij nieuwe vormen van factoring (factoring 2.0) is de basis het kopen van de gehele debiteuren portefeuille, inclusief de al reeds gefactureerde omzet. De klantdebiteur wordt NIET geïnformeerd over de verkoop en blijft ook gewoon op de rekening van de klant betalen!

De normen voor financiering zijn vaak minder streng als bij banken omdat uw bedrijf goed gemonitord wordt. Zo worden er minder stringente eisen gesteld aan de hoogte van uw eigen vermogen en kunnen vaak buitenlandse debiteuren probleemloos in de bevoorschotting worden meegenomen. Het is een financiering die meegroeit met uw bedrijf waardoor uw bedrijf snel kan groeien.

Een specifieke vorm van factoring is “Reverse Factoring”. dit is een financieringsmethodiek waarbij een leverancier een deel of alle uitstaande facturen voorgefinancierd krijgt door een financiële instelling op grond van goedgekeurde facturen. De hoogte van de kredietvergoeding is gebaseerd op de kredietwaardigheid van de afnemer.

Wij hebben een goede relatie met de meest gerenommeerde factormaatschappijen in Nederland en kunnen voor u snel en tegen uitstekende voorwaarden een passende financiering regelen.

Waarom kiest u voor Key Corporate Finance?

  • Financieel strategisch sparringpartner
  • Onafhankelijk en professioneel advies
  • Creatieve financiële oplossingen
  • Realisatie van uw (investerings)plannen
  • Betere voorwaarden en condities
  • persoonlijke aandacht
  • Toegang tot groot(internationaal) netwerk van financiers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Key Corporate Finance

Wij zijn uw strategisch financieel adviseur gespecialiseerd in financieel management, waardecreatie, maatwerk financiering en begeleiding bij aan-en verkoop van bedrijven.

Contact

info@key-cf.nl

+31 (0)13 2340 020

Voorschotenstraat 78
5036 WH Tilburg
Nederland

BTW-nummer: NL857885789B01
KvK nummer: 69473315