Financieel Management

Financieel strategisch advies voor ondernemers.

Financiële oplossingen voor betere resultaten

Wilt u beter financieel inzicht in ​uw onderneming krijgen? Is uw onderneming financieel gezond en heeft u alle risico’s in beeld? Wilt u meer grip op de zaak zodat u betere strategische keuzes kunt maken. Wilt u de waarde van uw onderneming verhogen? Heeft u behoefte aan een financiële sparringpartner?

Bij Key Corporate Finance bent u aan het juiste adres. Wij zijn uw strategisch financieel adviseur en leveren slimme financiële oplossingen om betere resultaten te verkrijgen, risico’s te beheersen, uw kredietwaardigheid te verhogen en meer waarde te creëren.

Key performance management

Recente onderzoeken van de Kamer van Koophandel en MKB-Nederland hebben aangetoond dat het merendeel van de MKB ondernemers te weinig financieel inzicht heeft en vooral op langere termijn te weinig externe ondersteuning krijgt. Dit kan leiden tot weinig sturing op de toekomst en ongewenste financiële situaties.

Met de Key Dutch Finance monitor kunt u sturen op cijfers en ratio’s. Wij analyseren uw financiële situatie en benchmarken met bedrijven in uw sector. We onderzoeken waar de kansen in de komende periode in uw branche liggen en in hoeverre u goed daar op inspeelt. We evalueren de uitkomsten samen met u en geven u pragmatische handvaten, “Key” performance indicatoren, om uw onderneming beter te kunnen sturen en meer toegevoegde waarde te creëren. Hierdoor krijgt u meer grip op de zaak en kunt u betere strategische keuzes maken.

Risicomanagement

Ondernemen is risico nemen, maar ondernemen is ook risico’s in beeld hebben en op basis hiervan verantwoorde beslissingen nemen.. Wilt u weten wat de risico’s  van uw onderneming zijn en deze in kaart brengen? Wilt u weten welke verbeterpunten mogelijk zijn?

Met de Key Risicoscan brengen wij zowel uw kwalitatieve als kwantitatieve risico’s in kaart en vertalen dit in een URA rating, een algemeen aanvaarde internationale rating methodiek, die als leidraad dient om uw onderneming te beoordelen.

Uw rating is zowel voor financiële instellingen als banken en  kredietverzekeringsmaatschappijen, als voor leveranciers en afnemers, of overnemende partijen,  bepalend voor de beoordeling van uw bedrijf. Naar aanleiding van de uitkomst stellen we verbeterpunten voor om uw risico’s te beperken, monitoren deze periodiek  en sturen in overleg met u op basis van vaste risicokwalificatie indicatoren.

Door u meer inzicht te geven in de risico’s van uw onderneming, kunt u niet alleen uw rating verbeteren, maar ook uw kredietwaardigheid verhogen. Hierdoor kunt eerder een nieuwe klant of leverancier krijgen, een belangrijke investering of overname doen. Of als dat in de planning zit uw bedrijf beter en tegen een hogere prijs verkopen.

Value Based Management

Wilt u inzicht in de waarde van uw onderneming en hoe u deze kunt verbeteren in verband met bijvoorbeeld een mogelijke verkoop op termijn?

Key Corporate Finance heeft met de Key Value Monitor een quick valuation methodiek ontwikkeld welke een betrouwbare indicatie vormt voor de waarde van uw onderneming of een target welke u wilt overnemen. Daarnaast krijgt u inzicht in een aantal value drivers zodat u door nu al actief te sturen de waarde van uw onderneming kunt verhogen.

Waarom kiest u voor Key Corporate Finance?

  • strategisch financieel sparringpartner
  • onafhankelijk en professioneel
  • slimme financiële oplossingen
  • resultaatgericht
  • minder risico’s en grip op de zaak
  • betere voorwaarden en condities
  • focus op waardecreatie

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Key Corporate Finance

Wij zijn uw strategisch financieel adviseur gespecialiseerd in financieel management, waardecreatie, maatwerk financiering en begeleiding bij aan-en verkoop van bedrijven.

Contact

info@key-cf.nl

+31 (0)13 2340 020

Voorschotenstraat 78
5036 WH Tilburg
Nederland

BTW-nummer: NL857885789B01
KvK nummer: 69473315