Mezzanine Financiering

Wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen

In specifieke situaties kunt u een beroep doen op een Mezzaninefonds. Dat is een fonds dat een hybride financiering verstrekt welke het midden houdt tussen eigen vermogen en vreemd vermogen. Een mezzaninefinanciering heeft het karakter van een achtergestelde lening en is daarmee ondergeschikt aan een gewone banklening(inzake aflossing en zekerheden). Hierdoor betaalt een onderneming een relatief hoog rentepercentage van 8% tot 12%, eventueel in combinatie met een warrant. Het voordeel is dat hierdoor de vermogenspositie van de onderneming versterkt wordt en hierdoor een verruiming van de kredietmogelijkheden ontstaat door het vergroten van het risicodragend vermogen. Voordeel ten opzichte van private equity is dat de ondernemer “baas in de eigen onderneming” blijft en geen aandelenbelang hoeft af te staan.

Key Corporate Finance heeft goede contacten met Mezzaninefondsen in zowel binnen-als buitenland. Wij introduceren u graag en arrangeren voor u de benodigde financiering.

Waarom kiest u voor Key Corporate Finance?

  • Financieel strategisch sparringpartner
  • Onafhankelijk en professioneel advies
  • Creatieve financiële oplossingen
  • Realisatie van uw (investerings)plannen
  • Betere voorwaarden en condities
  • persoonlijke aandacht
  • Toegang tot groot(internationaal) netwerk van financiers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Key Corporate Finance

Wij zijn uw strategisch financieel adviseur gespecialiseerd in financieel management, waardecreatie, maatwerk financiering en begeleiding bij aan-en verkoop van bedrijven.

Contact

info@key-cf.nl

+31 (0)13 2340 020

Voorschotenstraat 78
5036 WH Tilburg
Nederland

BTW-nummer: NL857885789B01
KvK nummer: 69473315