Werkkapitaalfinanciering

Steeds meer mogelijkheden voor werkkapitaalfinanciering!

Key Corporate Finance is financieringsexpert en de partner voor werkkapitaalfinanciering van uw onderneming.

Werkkapitaalfinanciering is essentieel voor uw onderneming. Zeker ook wanneer u wilt groeien met uw onderneming is het van groot belang om op een goede manier uw werkkapitaal te financieren. Key Corporate Finance is gespecialiseerd op het gebied van werkkapitaalfinanciering en realiseert voor u de optimale financieringsstructuur (eventueel gestapeld) tegen de beste condities bij de financieringspartij die daarvoor het meest geschikt is.

Om uw werkkapitaal te financieren zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden bij vele financiers. In sommige gevallen slagen we er zelfs in om uw geld binnen 24 uur of 48 uur beschikbaar te hebben. Soms hoeven hierbij zelfs geen zekerheden gesteld te worden. Vanzelfsprekend moet u dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Traditioneel kunt u voor een werkkapitaalfinanciering bij een bank aankloppen. U kunt dan een rekening courant faciliteit aanvragen.

In de markt en in onze praktijk zien we dat steeds meer vooral groeiende bedrijven voor de financiering van hun werkkapitaal over gaan op factoring.

Bij traditionele factoring wordt de debiteurenportefeuille overgenomen door een externe financier/factormaatschappij waardoor u vaak een ruimere financiering (maximaal 90%) van uw debiteurenportefeuille kunt verkrijgen (tegenover maximaal 70% bij banken). Bij nieuwe vormen van factoring (factoring 2.0) is de basis het kopen van de gehele debiteurenportefeuille, inclusief de al reeds gefactureerde omzet. De klantdebiteur wordt NIET geïnformeerd over de verkoop en blijft ook gewoon op de rekening van de klant betalen!

De normen om het werkkapitaal te financieren zijn vaak minder streng als bij banken omdat uw bedrijf goed gemonitord wordt. Zo worden er minder stringente eisen gesteld aan de hoogte van uw eigen vermogen en kunnen vaak buitenlandse debiteuren probleemloos in de bevoorschotting worden meegenomen. Het is een financiering die meegroeit met uw bedrijf waardoor uw bedrijf snel kan groeien. Een specifieke vorm van factoring is “Reverse Factoring”. Dit is een financieringsmethodiek waarbij een leverancier een deel of alle uitstaande facturen voorgefinancierd krijgt door een financiële instelling op grond van goedgekeurde facturen. De hoogte van de kredietvergoeding is gebaseerd op de kredietwaardigheid van de afnemer.

Wij hebben een goede relatie met de meest gerenommeerde en innovatieve factormaatschappijen in Nederland en kunnen voor u snel en tegen uitstekende voorwaarden een passende financiering van uw werkkapitaal regelen.

Mail naar info@www.key-cf.nl

Waarom kiest u voor Key Corporate Finance?

  • Financieel strategisch sparringpartner
  • Onafhankelijk en professioneel advies
  • Creatieve financiële oplossingen
  • Realisatie van uw (investerings)plannen
  • Betere voorwaarden en condities
  • persoonlijke aandacht
  • Toegang tot groot(internationaal) netwerk van financiers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Key Corporate Finance

Wij zijn uw adviseur gespecialiseerd in het kopen en verkopen van bedrijven.

Contact

info@www.key-cf.nl

Voorschotenstraat 78
5036 WH Tilburg
Nederland

BTW-nummer: NL857885789B01
KvK nummer: 69473315